Az ELFT Békés Megyei Csoportjának honlapja
Hírek

Kezdőlapra

HÍREK    NAPTÁR    DOKUMENTUMOK    LETÖLTHETŐ    TAGOK NÉVSORA    KAPCSOLÓDÓ OLDALAK


2018. január 29.
Ma van a Bay Zoltán Fizikaverseny első fordulójának beadási határideje. A második forduló feladatai mától elérhetők a verseny honlapján. Beadási határidő 2018. február 26.

Zátonyi Sándor


2018. január 7.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés Megyei Csoportja által rendezett Bay Zoltán Fizikaverseny első fordulójának feladatai mától elérhetők a verseny honlapján. Beadási határidő 2018. január 29. További információk is a verseny honlapján találhatók

Zátonyi Sándor


2018. január 7.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat oktatási szakcsoportjai által szervezett 61. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató 2018. március 14–17. között Szegeden lesz. Az ankét témái: Fény, lézer, csillagok Az ankétról szóló előzetes tájékoztató az ELFT honlapján, itt található. Jelentkezési határidő: 2018. január 28.

Zátonyi Sándor
2017. december 11.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés Megyei Csoportja ebben a 2017/2018-as tanévben is megrendezi a Bay Zoltán Fizikaversenyt a Békés megyében tanuló középiskolások számára. A verseny döntőjének helyszíne az előző évhez hasonlóan ismét az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium lesz. A versenynaptár már megtekinthető a Bay Zoltán Fizikaverseny honlapján. Az első forduló feladatai várhatóan 2018. január 8-tól lesznek elérhetők.

Berki Sándor


2017. április 26.
A Bay Zoltán Fizikaverseny 2017. április 22-én rendezett döntőjének helyszíne az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium volt. A döntő feladatai, a döntőbe jutott versenyzők pontszámai és a döntőn készült fényképek elérhetők a verseny honlapján: www.bay-verseny.hu.

Zátonyi Sándor


2017. január 4.
A mai naptól elérhetők a Bay Zoltán Fizikaverseny első fordulójának feladatai a verseny honlapján: www.bay-verseny.hu. Beadási határidő: 2017. február 6. (hétfő).

Berki Sándor


2017. január 4.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés Megyei Csoportja ebben a tanévben is megrendezi a Bay Zoltán Fizikaversenyt a Békés megyében tanuló középiskolások számára. A legfontosabb változás, hogy a verseny döntőjének helyszíne az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium lesz. A versenynaptár már megtekinthető a Bay Zoltán Fizikaverseny honlapján és a jövő hét elejétől elérhetők lesznek az első forduló feladatait is.

Berki Sándor
2016. december 18.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat oktatási szakcsoportjai által szervezett 60. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató 2017. március 15–18. között Gödöllőn lesz. Az ankét témái: A Nap. A fizikatanítás a felmérések tükrében. Az ankétról szóló előzetes tájékoztató az ELFT honlapján, itt található. Jelentkezési határidő: 2017. január 21.

Zátonyi Sándor


2016. december 18.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés Megyei Csoportja 2016. december 7-én megtartott taggyűlésén megválasztott vezetőség tagjai: Zátonyi Sándor elnök, Pocsai Zoltán titkár, Berki Sándor vezetőségi tag. A taggyűlésen elhangzott beszámoló vázlata PPT formátumban itt, a taggyűlés jegyzőkönyvének szövege WORD dokumentumként itt, az aláírt jegyzőkönyv szkennelt változata JPG képként itt olvasható.

Zátonyi Sándor


2016. november 25.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés Megyei Csoportja 2016. december 7-én (szerdán) 15:00 órakor tartja vezetőségválasztó taggyűlését a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakközépiskolájának fizika előadótermében (Békéscsaba, Gyulai út 55-57.) A taggyűlésen szavazati joggal rendelkeznek a Társulat Békés Megyei Csoportjának tagjai. További információk a taggyűlés meghívójában itt találhatók.

Zátonyi Sándor


2016. február 1.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat 2016. április 16-ra meghirdeti A fizika mindenkié 2.0 elnevezésű országos rendezvényét. Ez a rendezvény idén is számos, ugyazon a napon megvalósuló helyi kezdeményezésű program sokszínű együttese. Kérjük a kollégákat, hogy a lakóhelyükön, iskolájukban szervezett saját programjaikkal csatlakozzanak az eseménysorozathoz. További információk a rendezvény honlapján itt találhatók. Ugyanitt megtalálhatók a tavalyi programokról szóló beszámolók is, melyek ötleteket adhatnak az idei programok megszervezéséhez is.

Zátonyi Sándor


2016. február 1.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2015. évi tevékenységéről szóló beszámoló és a 2016-re vonatkozó munkaterv a DOKUMENTUMOK rovatban elérhető.

Zátonyi Sándor


2016. február 1.
A Bay Zoltán Fizikaverseny első fordulójának eredményei és a második forduló feladatai elérhetők a verseny honlapján. A második forduló beadási határideje: 2016. február 15. További információk a verseny honlapján, a www.bay-verseny.hu címen találhatók.

Zátonyi Sándor
2015. március 10.
A Fizika Mindenkié rendezvénysorozat keretében az ELFT Békés Megyei Csoportja, valamint a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium négy programmal várja 2015. április 18-án (szombaton) 8:00–12:00 között az érdeklődő diákokat, szüleiket és a tanárkollégákat. Helyszín az iskola udvara, aulája és fizika előadótermei. A tervezett programok leírásai elérhetők a rendezvény honlapján itt:

  1. A fény nemzetközi éve – tanulói tablókiállítás
  2. Optikai illúziók – kiállítás
  3. Játsszunk fizikát! – interaktív kiállítás
  4. Kísérletek fény éve alkalmából – interaktív
A programokon való részvétel ingyenes.
Lehoczki Pál


2015. január 31.
A Bay Zoltán Fizikaverseny első fordulójának eredményei és a második forduló feladatai elérhetők a verseny honlapján. A második forduló beadási határideje: 2015. február 23. További információk a verseny honlapján, a www.bay-verseny.hu címen találhatók.

Zátonyi Sándor
2014. december 16.
Már elérhetők a Bay Zoltán Fizikaverseny első fordulójának feladatai a verseny honlapján. A verseny szervezése és lebonyolítása a korábbi évekhez hasonlóan történik. Az első forduló beadási határideje: 2015. január 12. Kérjük a javító tanárokat, hogy az eredményeket iskolánként egyetlen közös EXCEL táblázatban küldjék be, beküldési határidő 2015. január 26. További információk a verseny honlapján, a www.bay-verseny.hu címen találhatók.

Zátonyi Sándor


2014. április 26.
A Bay Zoltán Fizikaverseny idei döntőjének feladatai felkerültek a verseny honlapjára. A döntőn készített fényképek az EredményekGaléria rovatban érhetők el.

Zátonyi Sándor


2014. február 3.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2013. évi tevékenységéről szóló beszámoló és a 2014-re vonatkozó munkaterv a DOKUMENTUMOK rovatban elérhető.

Zátonyi Sándor
2013. április 13.
A Bay Zoltán Fizikaverseny idei döntőjének feladatai felkerültek a verseny honlapjára. A döntőn készített fényképek az EredményekGaléria rovatban érhetők el.

Zátonyi Sándor


2013. február 23.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja és a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium szervezésében dr. Nánai László, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást A fizika univerzális törvényszerűségei címmel. Az előadás helyszíne: Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, Békéscsaba, Haán Lajos u. 2–4. Az előadás időpontja: 2013. március 7. (csütörtök) 14:30. A rendezvényre várjuk a fizikatanárokat és érdeklődő 11–12. évfolyamos tanítványaikat. Az előadóterem korlátozott befogadóképessége miatt kérjük, hogy iskolánként egy emailben jelezzék, hogy hány fizikatanár és hány diák szeretne az előadáson részt venni. A jelentkezéseket az elft-bm@freemail.hu címre kérjük, határidő: 2013. március 1. További információ WORD dokumentumként itt érhrtő el.

Zátonyi Sándor


2013. február 23.
A 2012/2013. évi Bay Zoltán Fizikaverseny 2. fordulójának megoldásai és az első fordulóban elért pontszámok elérhetőek a verseny honlapján, a www.bay-verseny.hu címen.

Zátonyi Sándor


2013. február 9.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2012. évi tevékenységéről szóló beszámoló és a 2013-ra vonatkozó munkaterv a DOKUMENTUMOK rovatban elérhető.

Zátonyi Sándor


2013. február 9.
A 2013. január 21–25. között megrendezett JÁTSSZUNK FIZIKÁT! kiállításon 1110 látogató vett részt. Köszönjük a kollégáknak, hogy elhozták tanítványaikat a kiállításra. Külön köszönet illeti azokat, akik a kiállítás megszervezésében és lebonyolításában részt vettek: Kisföldiné Tóth Lívia, Lehoczki Pál, Lukács Istvánné, Pocsai Zoltán, Pocsai Zoltánné, Sári József, Szabó Zsófia és Zátonyi Sándor. A kiállításon összegyűlt támogatásból a következő években a Bay Zoltán Fizikaverseny győzteseit fogjuk jutalmazni.

Zátonyi Sándor


2013. január 9.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2013. január 21–25. között ismét megrendezi a JÁTSSZUNK FIZIKÁT! kiállítást. Az interaktív kiállításra várjuk a 7. és 8. osztályos, illetve a középiskolás diákokat és tanáraikat. A kiállítást a szokásos helyszínen, a Helyőrségi Klub nagytermében (Békéscsaba, Szabadság tér 6.) rendezzük. Tervezett nyitvatartás naponta 8:00 – 15:00. Kérjük tagtársainkat és a fizika szakos kollégákat, hogy ha ügyeletet tudnak vállalni a rendezvényen, jelezzék Zátonyi Sándornak. (Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola, Békéscsaba, Gyulai út 55-57.; elft-bm@freemail.hu) A rendezvényről szóló részletes tájékoztató és az A4 méretű plakát a hivatkozásokra kattintva WORD dokumentumként letölthető.

Zátonyi Sándor


2013. január 9.
A mai naptól elérhetők a 2012/2013. évi Bay Zoltán Fizikaverseny 2. fordulójának feladatai a verseny honlapján. A megoldások beadási határideje: 2013. február 18. Az első forduló megoldásai néhány napon belül szintén elérhetőek lesznek a honlapon. További információk a verseny honlapján, a www.bay-verseny.hu címen találhatók.

Zátonyi Sándor
2012. november 30.
A mai naptól elérhetők a 2012/2013. évi Bay Zoltán Fizikaverseny feladatai a verseny honlapján. A megoldásokat minden versenyző saját fizikatanárának adhatja le, határidő: 2013. január 7. A verseny szervezése és lebonyolítása a korábbi évekhez hasonlóan történik. További információk a verseny honlapján, a www.bay-verseny.hu címen találhatók.

Zátonyi Sándor


2012. november 30.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2013. január 21–25. között ismét megrendezi a JÁTSSZUNK FIZIKÁT! kiállítást. Az interaktív kiállításra várjuk a 7. és 8. osztályos, illetve a középiskolás diákokat és tanáraikat. A kiállítást a szokásos helyszínen, a Helyőrségi Klub nagytermében (Békéscsaba, Szabadság tér 6.) rendezzük. Tervezett nyitvatartás naponta 8:00 – 15:00 között. Kérjük tagtársainkat és a fizika szakos kollégákat, hogy ha ügyeletet tudnak vállalni a rendezvényen, emailben jelezzék Zátonyi Sándornak (elft-bm@freemail.hu).

Zátonyi Sándor


2012. április 22.
A Bay Zoltán Fizikaverseny idei döntőjének feladatai felkerültek a verseny honlapjára. A döntőn készített fényképek és videó az EredményekGaléria rovatban érhetők el.

Zátonyi Sándor


2012. április 22.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat 2012. évi Küldöttközgyűlése 2012. május 19-én lesz Budapesten. A küldöttközgyűlés nyilvános, azon a Társulat bármely tagja felszólalhat. A Küldöttközgyűlés meghívója (a napirenddel együtt) itt érhető el.

Zátonyi Sándor


2012. április 15.
A Bay Zoltán Fizikaverseny 2012. április 14-én megtartott döntőjének helyszíne a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium volt. A döntőben elért eredmények a verseny honlapján, az Eredmények rovatból érhetők el. A döntő feladatai, valamint a versenyen készített fényképek rövidesen szintén felkerülnek a honlapra.

Zátonyi Sándor


2012. március 25.
A Bay Zoltán Fizikaverseny első két fordulójának összesített eredményei elérhetők a verseny honlapján. A 119 versenyző közül az A kategóriában 11, a B és C kategóriában 10–10 versenyző került be a döntőbe. Ennek időpontja 2012. április 14., helyszíne a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium. A döntős versenyzők névsora és a döntővel kapcsolatos további információk a verseny honlapján, az Eredmények rovatból érhetők el.

Zátonyi Sándor


2012. március 5.
A Bay Zoltán Fizikaverseny második fordulójának megoldásai, valamint az első fordulóban elért pontszámok elérhetők a verseny honlapján. A késés miatt a második forduló beküldési határideje 2012. március 9. További információk a verseny honlapján, a www.bay-verseny.hu címen találhatók.

Zátonyi Sándor


2012. január 31.
A tegnaptól elérhetők a Bay Zoltán Fizikaverseny második fordulójának feladatai a verseny honlapján. A megoldásokat minden versenyző saját fizikatanárának adhatja le 2012. február 24-ig. További információk a verseny honlapján, a www.bay-verseny.hu címen találhatók.

Zátonyi Sándor


2012. január 15.
A mai naptól elérhetők a Bay Zoltán Fizikaverseny első fordulójának megoldásai a verseny honlapján. A verseny szervezése és lebonyolítása a korábbi évekhez hasonlóan történik. Kérjük a javító tanárokat, hogy az eredményeket iskolánként egyetlen közös EXCEL táblázatban küldjék be. Határidő 2012. január 20. Várhatóan ekkor kerülnek fel a honlapra a második forduló feladatai is. További információk a verseny honlapján, a www.bay-verseny.hu címen találhatók.

Zátonyi Sándor
2011. december 15.
A mai naptól elérhetők a Bay Zoltán Fizikaverseny feladatai a verseny honlapján. A megoldásokat minden versenyző saját fizikatanárának adhatja le 2012. január 13-ig. A verseny szervezése és lebonyolítása a korábbi évekhez hasonlóan történik. További információk a verseny honlapján, a www.bay-verseny.hu címen találhatók.

Zátonyi Sándor


2011. november 15.
A mai naptól új címen, kissé megváltozott formában érhető el az ELFT Békés Megyei Csoport honlapja. Mivel 2011 elején megszűnt az addigi (ingyenes) szolgáltató működése, ezért a honlapunk is törlődött. A csoport tagjai a november 9-én tartott taggyűlésen egyetértettek a honlap újraindításával, így a www.elft-bekes címen újra elérhető a honlap.

Zátonyi Sándor


2011. november 15.
Az ELFT Békés Megyei Csoport vezetőségválasztó taggyűlésén, 2011. november 9-én újraválasztotta a korábbi vezetőségét. A régi/új vezetőség: Zátonyi Sándor (elnök), Lehoczki Pál (titkár), Pocsai Zoltán (vezetőségi tag). Elérhetőségük (munkahely, email) megtalálható a TAGOK NÉVSORA menüpontban

Lehoczki Pál


2011. november 15.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja a 2011/2012. tanévben ismét megrendezi a Békés megyében tanuló középiskolások számára a Bay Zoltán Fizikaversenyt. Az első forduló feladatai a verseny megújult honlapján várhatóan december 9-től lesznek letölthetők, az első forduló beadási határideje: 2012. január 13.

Pocsai Zoltán
2010. december 13.
A Bay-verseny első fordulójának feladatai a verseny honlapján mától elérhetők. A versenyen a Békés megyei középiskolák tanulói vehetnek részt. Az első forduló beadási határideje: 2011. január 10.

Zátonyi Sándor


2010. december 4.
A 2010/2011. évi Bay-verseny első fordulójának feladatai a verseny honlapján rövidesen (várhatóan december 10-től elérhetőek lesznek. A versenyen a Békés megyei középiskolák tanulói vehetnek részt. Az első forduló beadási határideje: 2011. január 10. A döntőre a tervek szerint 2011. április 9-én (szombaton) kerül sor, a helyszín a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium lesz.

Pocsai Zoltán


2010. január 30.
Az 2010. január 18–22. között megrendezett JÁTSSZUNK FIZIKÁT! kiállításnak közel 1200 látogatója volt. Az interaktív kiállítás létsrhozásában és lebonyolításában résztvevő kollégák: Kelemen Sándor (Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium), Lehoczki Pál (Szent Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola), Merényi Éva (Szent Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola), Pocsai Zoltán (Andrássy Gyula Gimnázium), Tóth Erzsébet (Szent Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola) és Zátonyi Sándor (Szent Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola). A kiállításról készült kisfilm a LETÖLTHETŐ rovatban WMV formátumban itt elérhető.

Zátonyi Sándor


2010. január 9.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2010. január 18–22. között ismét megrendezi a JÁTSSZUNK FIZIKÁT! kiállítást. Az interaktív kiállításra várjuk a 7. és 8. osztályos, illetve a középiskolás diákokat és tanáraikat. A kiállítást a szokásos helyszínen, a Helyőrségi Klub nagytermében (Békéscsaba, Szabadság tér 6.) rendezzük. Tervezett nyitvatartás naponta 8:00 - 16:00 (pénteken 14:30-ig). Kérjük tagtársainkat és a fizika szakos kollégákat, hogy ha ügyeletet tudnak vállalni a rendezvényen, jelezzék Zátonyi Sándornak. (Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola, Békéscsaba, Gyulai út 55-57.; elft-bm@freemail.hu) A rendezvényről szóló részletes tájékoztató és az A4 méretű plakát a hivatkozásokra kattintva WORD dokumentumként letölthető.

Zátonyi Sándor
2009. december 10.
A Bay-verseny első fordulójának feladatai a verseny honlapján mától elérhetők. A versenyen a Békés megyei középiskolák tanulói vehetnek részt. Az első forduló beadási határideje: 2010. január 11.

Zátonyi Sándor


2009. október 08.
A Bay-verseny szervezésével és a Játsszunk fizikát! interaktív kiállítással kapcsolatosan 2009. október 14-én (szerdán) 15:00-kor kibővített vezetőségi gyűlést tartunk a békéscsabai Szent-Györgyi Albert középiskola 2. számú fizika előadótermében. (Békéscsaba, Gyulai út 55.) A megbeszélésre a megyei csoport tagjain kívül várjuk a két rendezvény lebonyolításában részt venni kívánó kollégákat is. (A Bay-verseny honlapja itt érhető el.)

Zátonyi Sándor


2009. janiár 11.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2009. január 22-én (csütörtökön) 14:30 órakor a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium aulájában (5600 Békéscsaba, Gyulai út 53-57.) kísérleti bemutatóval egybekötött előadást szervez ÉRDEKESSÉGEK AZ ELEKTROTECHNIKAI MÚZEUMBAN címmel. Előadó Jarosievitz Zoltán, az Elektrotechnikai Múzeum munkatársa. További információk itt érhetők el.

Zátonyi Sándor
2008. november 8.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja a közelmúltban döntött a Bay Zoltán Fizikaverseny újraindításáról. A versennyel kapcsolatos információk mától külön honalpon, a www.bay-verseny.hu címen érhetők el.

Zátonyi Sándor


2008. október 31.
A Nemzeti Tankönyvkiadó megyei szakmai napot rendez 2008. november 4-én, kedden a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium épületében (Haán L. u. 2-4.). A szakmai nap keretében 15:00-kor Medgyes Sándorné tankönyvíró tart előadást A fizika is természettudomány, nota bene, fizikát tanulni, tanítani egyaránt kihívás címmel További részletek (a rendezvény teljes programjával) itt olvashatók.

Bánszkiné Nagy Éva


2008. október 31.
Az október 5-én a Bay-verseny szervezésével kapocsolatos megbeszélésen résztvevő kollégák a verseny újraindításáról döntöttek. Fontos változás, hogy a döntő helyszíne ezentúl a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium lesz. A verseny anyagi hátterét az ELFT Békés Megyei Csoportja vállalta. A verseny fontosabb időpontjai a NAPTÁR rovatban már megtalálhatók. A versennyel kapcsolatos információk rövidesen külön honalpon lesznek elérhetők.

Zátonyi Sándor


2008. október 5.
Néhány kolléga javaslatára az ELFT Békés Megyei Csoportja megyei szervezésű fizikaverseny létrehozását kezdeményezi. A verseny előkészítésével kapcsolatban 2008. október 15-én (szerdán) 15:00-kor megbeszélés lesz a Szent-Györgyi Albert Gimnázium 2. számú fizika előadótermében (Békéscsaba, Gyulai út 55-57.) További részletek WORD dokumentum formájában itt olvashatók.

Pocsai Zoltán


2008. október 5.
Az idei Eötvös-verseny 2008. október 17-én 15:00 kor kezdődik. Az öt órás írásbeli verseny helyszíne Békés megyében a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium (Békéscsaba, Haán Lajos utca 2–4.) lesz. További részletek WORD dokumentum formájában itt olvashatók.

Zátonyi Sándor


2008. március 2.
Az 51. Országos Középiskolai Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató előkészítésével kapcsolatban 2008. március 5-én (szrdán) 14:30-kor megbeszélés lesz a Szent-Györgyi Albert Gimnázium 2. számú fizika előadótermében (Békéscsaba, Gyulai út 55-57.) További részletek WORD dokumentum formájában itt olvashatók.

Lehoczki Pál


2008. február 3.
Az 51. Országos Középiskolai Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató jelentkezési határideje 2008. február 8. További információk a FizKapu honlap Ankét2008 rovatában találhatók. Az Ankéttal egyidőben, de attól független rendezvényként kerül lebonyolításra a Science on Stage (SonS) magyarországi előkonferenciája. A rendezvény tájékoztatója és jelentkezési lapja itt érhető el, a lap beküldési határideje 2008. március 1.

Zátonyi Sándor
2007. szeptember 20.
Az 51. Országos Középiskolai Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató 2008. március 26-30. között lesz Békéscsabán. Helyszín a Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Az ankét témája: Kísérletek a fizikában, kísérletezés a fizikatanításban. További információk a FizKapu honlap Ankét2008 rovatában.

Zátonyi Sándor


2007. április 17.
Az ELFT Békés Megyei Csoport vezetőségválasztó taggyűlését 2007. április 25-én (szerdán) 14:30-kor tartja a Szent-Györgyi Albert Gimnázium 2. számú fizika előadótermében. (Békéscsaba, Gyulai út 55-57.) Ha az összehívott taggyűlés határozatképtelen, akkor a taggyűlést változatlan napirenddel ugyanezen a napon, 15:00-kor tartjuk meg. További részletek WORD dokumentum formájában itt olvashatók.

Lehoczki Pál


2007. február 28.
A XXXI. Általános Iskolai Fizikatanári Ankét 2007. június 24-28. között lesz Vásárosnaményban. Jelentkezési határidő 2007. március 31. A hivatalos tájékoztató és jelentkezési lap WORD formátumban itt letölthető. A magas postaköltség miatt az iskolák levélben NEM kapnak értesítést az ankétról, ezért célszerű a hírt email-ben továbbküldeni az ismerős kollégáknak.

Csákány Antalné


2007. február 28.
Az ELFT Békés Megyei Csoport 2006. évi tevékenységéről és gazdálkodásáról szóló beszámoló, valamint a 2007. évi munkaterv és költségvetés a DOKUMENTUMOK rovatban elérhető.

Zátonyi Sándor


2007. január 3.
A Szent-Györgyi Albert Gimnázium a következő tanévben ismét indít fizika tagozatos csoportot. Ezzel kapcsolatban 2007. január 8-án (hétfőn) 14:30-kor tájékoztató lesz az iskola 2. számú fizika előadótermében a megye fizikatanárainak és érdeklődő 8. osztályos tanítványaiknak. A tájékoztatót követően Zátonyi Sándor tart kísérleti bemutatót Újszerű kísérletek és módszerek címmel. További információk WORD dokumentumként itt találhatók.

Tálas Csaba és Zátonyi Sándor
2006. december 15.
2007. január 27-én Műszaki Bál lesz Békéscsabán, a Fiume Szálló Télikertjében. A bál szervezője a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) Békés Megyei Szervezete. A rendezvény meghívója WORD dokumentumként itt elérhető.

Gólya Pál


2006. december 10.
Befejeződött a JÁTSSZUNK FIZIKÁT! kiállítás. A 2006. december 4-8. között lezajlott rendezvényt közel 1300 fő nézte meg. A látogatók többsége középiskolás, kisebb része felső tagozatos diák volt. A legtávolabbról 5 debreceni középiskolás és tanáruk érkezett, de volt 4 romániai (3 aradi és 1 kisjenői) tanár látogatója is a kiállításnak. Ezúton is köszönjük azoknak a kollégáknak a munkáját, akik eszközeikkel, illetve személyes közreműködésükkel részt vettek a szervezésben és rendezvény lebonyolításában. Köszönjük azoknak a fizikatanároknak munkáját is, akik elhozták tanítványaikat a kiállításra. A rendezvény részletes látogatottsági adatait tartalmazó EXCEL táblázat, valamint a kiállításon készült fényképek a hivatkozásokra kattintva elérhetők.

Zátonyi Sándor


2006. november 28.
A JÁTSSZUNK FIZIKÁT! kiállítás sajtó számára összeállított anyaga, illetve a rendezvényről szóló plakát WORD formátumban a hivatkozásokra kattintva letölthető.

Zátonyi Sándor


2006. november 28.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat 2006. évi Eötvös-versenyének ünnepélyes eredményhirdetésére és díjkiosztására 2006. november 24-én került sor Budapesten, az ELTE Eötvös-termében. A versenyen, amelyen a középiskolások mellett elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók is indulhatnak, Kőrösi Márton, a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola 12. osztályos tanulója 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára Varga István. Az idei versenyre kitűzött feladatok a hivatkozásra kattintva WORD dokumentumként letölthetők.

Zátonyi Sándor


2006. november 26.
A Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola az egyik gimnáziumi osztályában jövőre is indít emelt óraszámú fizika képzést. További információk az iskola honlapján, a www.tar.hu/szt-gyorgyi találhatók. Az iskola által meghírdetett Szent-Györgyi Albert Tanulmányi és Művészeti Verseny tantárgyankénti első 5-5 helyezettje felvételi nélkül bekerülhet az intézménybe. Az iskola legközelebbi nyílt napja 2006. december 2-án (szombaton) 9:00 kor lesz.

Zátonyi Sándor


2006. november 19.
A JÁTSSZUNK FIZIKÁT! kiállítás előkészítéseként 2006. november 23-án, csütörtökön 14:30-kor a Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola 2. számú fizika előadótermében (Békéscsaba, Gyulai út 55.) megbeszélést tartunk. A megbeszélésre várjuk azokat, akik a rendezvényen ügyeletet tudnak vállalni, illetve kiállításra szánt eszközöket tudnak kölcsönözni. A kiállításról szóló tájékoztató és az A4 méretben kinyomtatható plakát WORD formátumban, a tanári ügyelet EXCEL táblázatként a hivatkozásokra kattintva letölthető.

Zátonyi Sándor


2006. november 11.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2006. december 4-8. között ismét megrendezi a JÁTSSZUNK FIZIKÁT! kiállítást. Az interaktív kiállításra várjuk a 7. és 8. osztályos, illetve a középiskolás diákokat és tanáraikat. A kiállítást a szokásos helyszínen, a Helyőrségi Klub nagytermében (Békéscsaba, Szabadság tér 6.) rendezzük. Tervezett nyitvatartás naponta 8:00 - 16:00 között. Kérjük tagtársainkat és a fizika szakos kollégákat, hogy ha ügyeletet tudnak vállalni a rendezvényen, jelezzék Zátonyi Sándornak. (Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola, Békéscsaba, Gyulai út 55-57.; elft-bm@freemail.hu)

Zátonyi Sándor


2006. május 14.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Küldöttközgyűlése 2006. május 27-én (szombaton) 10:00-kor lesz az ELTE Fizikai Épületének 083. előadótermében (Budapest XI. kerület, Pázmány Péter sétány 1/A). A rendezvény nyilvános, azon bárki részt vehet. Az ELFT tagjai a Küldöttközgyűlésen felszólalhatnak.

Zátonyi Sándor


2006. február 4.
Az Bay Zoltán Fizika Emlékverseny II. fordulójának feladatai letölthetők a www.abs.sulinet.hu honlapról. A kijavított dolgozatok eredményét 2006. március 3-ig kell a Szervezőknek megküldeni.

Lukács Istvánné és Szűcs Levente


2006. január 31.
Az ELFT Békés Megyei Csoport 2005. évi tevékenységéről és gazdálkodásáról szóló beszámoló, valamint a 2006. évi munkaterv és költségvetés a DOKUMENTUMOK rovatban WORD dokumentumként elérhető.

Zátonyi Sándor


2006. január 31.
A 2006. jűnius 19-22. között megrendezésre kerülő XXX. Országos Általános Iskolai Fizikatanári Ankét és Eszközkiállítás helyszíne Kaposvár lesz. Az erről szóló tájékoztató és a jelentkezési lap WORD dokumentum formájában itt letölthető.

Csákány Antalné


2006. január 5.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2006. január 18-án (szerdán) 14:30-kor tartja taggyűlését a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola főépületében (Cím: Békéscsaba, Gyulai út 55-57.) E rendezvényen kerül sor a 2005. évi munka értékelésére és a 2006. évi munkaterv elfogadására. A vezetőség beszámolója és a munkatervre vonatkozó javslat rövidesen elérhető lesz a LETÖLTHETŐ rovatban. Az összejövetelen minden tagtársunk részvételére számítunk.

Zátonyi Sándor


2006. január 1.
A 2006. március 30. és április 3. között megrendezésre kerülő 49. Országos Középiskolai Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató helyszíne Paks lesz. Az erről szóló tájékoztató itt található, a jelentkezési lap pedig WORD dokumentum formájában itt letölthető.

Mester András
2005. november 29.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2005. december 20-án (kedden) 14:30-kor FIZIKATANÁRI TALÁLKOZÓT szervez a Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium főépületében. (Cím: Békéscsaba, Gyulai út 55-57.) A találkozó részletes programja, valamint a jelentkezési lap WORD dokumentumként itt elérhető. A helyszín térképe az iskola honlapján, a www.tar.hu/szt-gyorgyi címen érhető el. A rendezvényen "Játékok fizikája" címmel előadást tart dr. Papp Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizikai Tanszékének docense is.

Zátonyi Sándor


2005. november 29.
A Rózsa Ferenc Gimnázium (Békéscsaba Andrássy út 56.) fizikatanári munkaközössége 2005. december 16-21. között játékos fizikai kiállítást és bemutatót rendez a fizika szertár eszközeiből. Az ingyenesen látogatható rendezvényen lehetőség nyílik az eszközök kipróbálására is. További információk WORD formátumban itt olvashatók.

Pocsai Zoltán


2005. november 8.
A 2005 őszén három békéscsabai középiskola (Hugonnai, Tevan, Ruhaipari) összevonásával megalakult Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola a következő tanévtől egyik gimnáziumi osztályában emelt óraszámú fizikatanulási lehetőséget biztosít. További információk az iskola honlapján, a www.tar.hu/szt-gyorgyi találhatók. Az iskola által meghírdetett Szent-Györgyi Albert Tanulmányi és Művészeti Verseny tantárgyankénti első 5-5 helyezettje felvételi nélkül bekerülhet az intézménybe.

Zátonyi Sándor


2005. október 17.
A TIT Körösök Vidéke Egyesület a 2005/2006-os évadra újra meghirdeti a HAÁN LAJOS SZABADEGYETEM CSILLAGÁSZATI ÉS ŰRKUTATÁSI TAGOZATÁT. Az öt előadásból álló sorozat részvételi díja 500 Ft, jelentkezési határidő 2005. november 5. Az előadások részletes programja a NAPTÁR rovatban megtalálható. Megfelelő időjárás esetén az előadásokat távcsöves bemutató követi. További információ: (66) 441-326 és (66) 323-413.

TIT Körösök Vidéke Egyesület


2005. október 5.
A II. Békéscsabai Országos Modell és Vasúttörténeti Kiállítás megnyitója 2005. október 10-én, hétfőn 17:00-kor a békéscsabai Vasutas Művelődési Házban lesz. A kiállítás október 11-16. között, naponta 10:00-16:00 között tekinthető meg. A rendezvénhez kapcsolódva 2005. október 15-én a MÁV Állomáson, a Vámudvar területén Mozdonybemutatót rendeznek. Belépők: felnőtt: 200 Ft/fő, gyerek, diák: 100 Ft/fő. További információ: (66) 322-240 és (66) 454-899.

Zátonyi Sándor


2005. szeptember 29.
2005. október 3-án, hétfőn délelőtt Magyarországon részleges (50-60%-os), Európa délnyugati területein gyűrűs napfogyatkozás lesz. A napfogyatkozásról és annak megfigyeléséről részletes összefoglaló található http://oktatas.csillagaszat.hu oldalon.

Zátonyi Sándor


2005. szeptember 27.
A KONSTRUKCIÓS VERSENY döntőjére 2005. szeptember 24-én (szombaton) 9 órától került sor a Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola aulájában. A hat regisztrált versenyző közül csak három jelent meg, így a verseny az ő részvételükkel zajlott le. Mindkét versenyszámot, így az összetett versenyt is Szőke Máté (Rózsa Ferenc Gimnázium, Békéscsaba) nyerte meg. Második lett mindkét versenyszámban és összetettben is Fábián András (Karácsony János Katolikus Gimnázium, Gyula). A harmadik helyen Kuznesz Gergő (Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola, Békéscsaba) végzett. A versenyzők jutalomként összesen 27.000 Ft értékű könyvutalványt vehettek át. A versenyen készült képek rövidesen elérhetők lesznek a LETÖLTHETŐ rovatban.

Zátonyi Sándor


2005. szeptember 21.
A KONSTRUKCIÓS VERSENYRE a meghosszabbított határidőig összesen 6 versenyző jelentkezett. A versenyt a nemrég létrehozott Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola aulájában rendezzük meg. (Cím: Békéscsaba, Gyulai út 55-57.) A versenyre 2005. szeptember 24-én (szombaton) 9 órától kerül sor.

Zátonyi Sándor


2005. szeptember 13.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja által meghirdetett KONSTRUKCIÓS VERSENYRE összesen 4 versenyző jelentkezett. Mivel így több díj van, mint versenyző, a jelentkezési határidőt 2005. szeptember 16-ig meghosszabbítjuk. (A versenyt azonban akkor is megtartjuk, ha nem lesz több jelentkező.) A versenyt a nemrég létrehozott Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola aulájában rendezzük meg. (Cím: Békéscsaba, Gyulai út 55-57.) A versenyre 2005. szeptember 24-én (szombaton) 9 órától kerül sor. A győztesek között összesen 35.000 Ft értékű könyvutalvány kerül kiosztásra. További részletek, valamint a nevezési lap WORD dokumentumként itt elérhetők.

Zátonyi Sándor


2005. augusztus 9.
A "Science on Stage" nemzetközi program hazai előkonferenciáját 2005. szeptember 23-25. között, Székesfehérváron rendezik meg. Az erről szóló felhívás WORD dokumentum formátumban itt olvasható. Jelentkezési határidő: 2005.szeptember 10.

Kovách Ádám


2005. június 6.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja a FIZIKA NEMZETKÖZI ÉVE rendezvényeihez kapcsolódva KONSTRUKCIÓS VERSENYT hirdet 7–12. évfolyamos diákoknak. A résztvevőknek a nyár folyamán egy gumimotoros meghajtású kiskocsit kell építeni. Nevezési határidő 2005. szeptember 10. A versenyre 2005. szeptember 24-én (szombaton) 9 órától kerül sor. A verseny győztesei között összesen 35.000 Ft értékű könyvutalvány kerül kiosztásra. További részletek, valamint a nevezési lap WORD dokumentumként itt elérhetők.

Zátonyi Sándor


2005. május 29.
Az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan űrrepülésének 25. évfordulóján a békéscsabai Hugonnai Vilma Egészségügyi Szakközépiskolában megtartott "Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg?" (...de miért nem esik le a műhold?) címmel megtartott előadás képei elérhetők a LETÖLTHETŐ rovatban. Az előadás összefoglalója rövidesen elérhető lesz a FizTan honlap SZERTÁR rovatában.

Zátonyi Sándor


2005. május 17.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja A FIZIKA NEMZETKÖZI ÉVE rendezvénysorozathoz kapcsolódva az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan űrrepülésének 25. évfordulóján, 2005. május 26-án 17:00 órakor a békéscsabai Hugonnai Vilma Egészségügyi Szakközépiskola aulájában előadást szervez "Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg?" (...de miért nem esik le a műhold?) címmel. A belépés díjtalan, de a helyszín befogadóképessége korlátozott, ezért kérjük, hogy írásban igényeljenek jegyeket a bemutatóra. (A bemutató időtartama kb. 1,5 óra.) A rendezvényre vonatkozó információk WORD dokumentum formájában itt megtalálhatók.

Zátonyi Sándor


2005. május 5.
A FIZIKA NEMZETKÖZI ÉVE keretében iskolák bevonásával egy nemzetközi mérést szerveznek a Föld kerületének Eratoszthenész módszerével történő megmérésére. A mérésbe bármely iskola bekapcsolódhat, ha regisztrálja magát. A mérés magyar nyelvű honlapja itt elérhető. A regisztációhoz szükséges földrajzi hosszúsági és szélességi adatok a TÉRKÉPCENTRUM honlapján található nagyítható/kicsinyíthető térkép segítségével meghatározhatók.

Nyerges Gyula

2005. április 20.
2005. április 19-én az ELEKTROMOS ÁRAM AZ ISKOLAIGAZGATÓBAN címmel megtartott három előadáson összesen mintegy 320 fő vett részt. A közönség körében számos fizikatanár és iskolaigazgató mellett jelen volt Pap János, Békéscsaba polgármestere is, aki két kísérletben közreműködőként is szerepet vállalt. Az előadásokon készült képek elérhetők a LETÖLTHETŐ rovatban. A rendezvénysorozat következő előadása 2005. május 26-án, Farkas Bertalan űrrepülésének 25. évfordulóján lesz.

Zátonyi Sándor


2005. április 14.
A 2005. A FIZIKA NEMZETKÖZI ÉVE rendezvénysorozat keretében 2005. április 19-re a békéscsabai Hugonnai Vilma Egészségügyi Szakközépiskolába meghírdetett ELEKTROMOS ÁRAM AZ ISKOLAIGAZGATÓBAN című előadásra az iskola tanulóin kívül több mint 230 fő jelentkezett. Emiatt a tervezett, 19:00-kor kezdődő bemutatón túl 17:00-kor is lesz egy előadás, illetve a rendező iskola tanulóinak és néhány további vendégnek 15:00-kor tartjuk meg a bemutatót. További jegyigényt már nem tudunk kielégíteni, illetve a jegy nélkül érkezőket nem tudjuk fogadni.

Zátonyi Sándor


2005. április 8.
A 2005. április 19-én (kedden) 19:00 órára a Hugonnai Vilma Egészségügyi Szakközépiskolába meghírdetett, ELEKTROMOS ÁRAM AZ ISKOLAIGAZGATÓBAN című kísérleti bemutatóra eddig (az iskola tanulóit nem számítva) 177 fő jelentkezett. Mivel az aula befogadóképessége korlátozott, ezért az eredtileg tervezett (19:00-kor kezdődő) bemutatón túlmenően további két előadás lesz. A 15:00-kor kezdődőn a rendező iskola saját tanulói vehetnek részt, a 17:00-kor kezdődőn pedig azoknak az iskoláknak a diákjai és tanárai, amelyekkel ezt az időpontváltozást a rendezők előzetesen egyeztették. A helyszín megközelítését segítő térkép itt található.

Zátonyi Sándor


2005. március 29.
Békés Megye Közoktatási Közalaítványa kapcsolódva a Fizika Nemzetközi Éve rendezvénysorozathoz, pályázatot írt ki, melynek célja a fizika népszerűsítése, a természettudományi nevelés tanórán kívüli programokkal való támogatása. Pályázatot nyújthatnak be általános és középiskolák, diákotthonok, kollégiumok. A pályázati kiírás WORD dokumentum formájában itt olvasható. További információk a Közalapítvány honlapján, a www.bmkir.hu címen találhatók.

Békés Megye Közoktatási Közalapítványa


2005. március 23.
Az ELFT Békés Megyei Csoportja 2005. A Fizika Nemzetközi Éve rendezvénysorozathoz kapcsolódva 2005. április 19-én (kedden) 19:00 órakor a békéscsabai Hugonnai Vilma Egészségügyi Szakközépiskola aulájában kísérleti bemutatót szervez ELEKTROMOS ÁRAM AZ ISKOLAIGAZGATÓBAN címmel.A belépés díjtalan, de a helyszín befogadóképessége korlátozott, ezért kérjük, hogy írásban igényeljenek jegyeket a bemutatóra. (A bemutató időtartama kb. 1,5 óra.) A rendezvényre vonatkozó információk WORD dokumentum formájában itt megtalálhatók.

Zátonyi Sándor


2005. március 18.
A székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium volt a 2005. március 11-15. között megrendezett 48. Országos Középiskolai Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató helyszíne. Az ankét témái a következők voltak: 2005. a Fizika Nemzetközi Éve; A tudomány eredményei; Albert Einstein születésnapja; A jövő fizikája. A megnyitón Kiss Miklós (Gyöngyös) és Nyerges Gyula (Esztergom) Mikola-díjat kapott, Pákó Gyula (Budapest) pedig a Vándor-díjat vehette át. A mintegy 130 résztvevő a plenáris előadásokon túl 14 műhelyfoglalkozásból választhatott. Sajnos az idén az eszközkiállításon csupán 2 egyéni kiállító és 2 taneszközgyártó cég vett részt. Az ankét zárásakor az eszközkiállítók közül Márky-Zay János (Hódmezővásárhely), a műhelyfoglalkozások vezetői közül pedig Zátonyi Sándor (Békéscsaba) kapott I. díjat. (A műhely anyaga PowerPoint-ban a FizTan honlap LETÖLTHETŐ rovatában megtekinthető.) A jövő évi középiskolai ankét helyszíne Paks lesz.

Zátonyi Sándor


2005. március 5.
Az ELFT Békés Megyei Csoportjának 2004. évi munkájáról és gazdálkodásáról szóló beszámoló, továbbá a 2005. évre vonatkozó pénzügyi terv a DOKUMENTUMOK rovatban megtalálható.

Zátonyi Sándor


2005. február 14.
A 2005. június 27-30. között megrendezésre kerülő XXIX. Országos Általános Iskolai Fizikatanári Ankét és Eszközkiállítás helyszíne Kőszeg lesz. Az erről szóló tájékoztató és jelentkezési lap WORD dokumentum formájában itt megtekinthető.

Csákány Antalné


2005. február 14.
Az ELFT Általános Iskolai oktatási Szakcsoportja javaslatokat dolgozott ki a Természetismeret fizika részének, valamint a Fizika tantárgy tantervi anyagának feldolgozásához. A javaslatok WORD dokumentum formájában itt elérhetők.

Csákány Antalné


2005. február 14.
A 48. Országos Középiskolai Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató helyszíne Székesfehérvár, időpontja 2005. március 11-15. Jelentkezési határidő: 2005. január 20. volt.

Zátonyi Sándor


HÍREK    NAPTÁR    DOKUMENTUMOK    LETÖLTHETŐ    TAGOK NÉVSORA    KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

Kezdőlapra Az ELFT Békés Megyei Csoportjának honlapja
Hírek
Szerkeszti: Zátonyi Sándor, Békéscsaba